Ποιός είμαι

Ευάγγελος Γουγουτσάς

Ευάγγελος Γουγουτσάς


Η πρώτη μου σχέση με τα περιστέρια ξεκίνησε το 1964 σε ηλικία 8 ετών, με μια συγκεκριμένη ράτσα τα “Ντουνέκια’’ τα οποία ‘’κληρονόμησα’’ από τον πατέρα μου και τα οποία διατηρούσα μέχρι και το 2005.

Τα ταχυδρομικά περιστέρια ήρθαν στον περιστερώνα μου το 1970 με ένα ζευγάρι που μου χάρισε ο φίλος μου ο Τέλης ο Καψαλός από τον εκτροφέα το Σταύρο τον ταξιτζή τα οποία και πολλαπλασίασα σε 40-50 μέχρι το 1976 που έφυγα για φαντάρος και χάρισα μερικά ζευγάρια σε φίλους. Το 1982 επέστρεψε ένα θηλυκό περιστέρι και αφού πήρα και μερικά άλλα ‘’τα ΚΑΡΜΕΝ’’ ξεκίνησα να συμμετέχω σε αγώνες στο σύλλογο 02 της Καλαμαριάς το 1985 έχοντας και μερικά αρκετά καλά αποτελέσματα.

Τα πολύ καλά αποτελέσματα όμως ήρθαν όταν έφερα από την Γερμανία τέσσερα περιστέρια, τρία Paul Sion και ένα Delbar το 1990, τα οποία διασταύρωσα με άλλα πάλι από Γερμανία το 1992 Hermes Raymond και το 1994 με Jansen από την γραμμή αίματος του 019 με κορυφαία απόδοση τους την τρίτη θέση ομοσπονδίας (ενιαίας 330 μέλη) και δεύτερη θέση συλλόγου 02 Καλαμαριάς το 1996. Από τότε και λόγω αυξημένων προβλημάτων υγείας αποσύρθηκα μόνο στην εκτροφή και σποραδικές συμμετοχές συντήρησης σε αγώνες για το χόμπι μου και με αρκετά καλά αποτελέσματα αναλογικά με την προσφορά μου προς αυτά.

Τα τελευταία 2 χρόνια έχω συμμετοχές και σε κολομποδρόμια της Ελλάδος και της Βουλγαρίας με επίσης αρκετά καλά αποτελέσματα.